Op zoek naar kelpie hond?

kelpie hond
Australian Kelpie rasbeschrijving op Doggytime magazine.nl Doggytime magazine.
De Australian Kelpie is een waakzame en intelligente hond met een volgzame en onuitputtelijke energie, trouw en plichtsbesef. Van nature heeft hij aanleg voor het werken met schapen, zowel op het erf als in het open veld. De Australian Kelpie is een behendige en wendbare hond.
no cure no pay incasso
Kelpie hond Wikipedia.
De working kelpie kan minder goed als huishond gehouden worden, omdat hij veel energie kwijt moet door middel van veedrijven. Het is een vriendelijke hond die veel moet kunnen bewegen. De kelpie is een goed geproportioneerde hond. Hij is attent en werkt graag.
hielspoor zolen
De australian working kelpie.
Waarom hebben wij zo'n' hond? Wij hebben ruim 400 schapen waaruit jaarlijks tussen de 750 tot800 lammeren worden geboren en die moeten weleens verweid of naar de stal worden gedreven. Een schapendoes die we eerst voor dit doel hadden konden goed hoeden maar niet echt drijvendus, een schapendrijver erbij, maar we wilden geen border collie en zo kwamen we op een australian working kelpie bij toeval en die doet het goed naar onze zin. De schapendoezen gebruiken we nog wel maar dan voor in de koppel en de australian working kelpie voor het drijfwerk want een schapendoes wil de koppel in dus er vlakbij werken en de austalian working kelpie is beter op afstand. dus al met al worden onze honden ook nog ingezet met drijfwerk.
inbouw vaatwasser
Australische Kelpie Karakter, opvoeden, gedrag en meer op Startpunthonden.
De Australische Kelpie gedijt op een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en te mogen werken voor de baas. Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers. Leeftijd: 12 jaar. Schofthoogte: Reu 46-51 cm, Teef 43-48 cm. Gewicht: 11-20 kg. Er zijn nog geen reacties geplaatst. E-mail deze wordt niet gepubliceerd. Anti-spam: Waar gaat deze website over: honden, paarden of olifanten. Hou mij op de hoogte bij reacties. Plaats je bericht. Lees hier ons privacy statement. Controleer of alle velden correct zijn ingevuld. Bedankt voor je reactie! Je bericht is geplaatst. Naar de reacties. Je reactie wordt verwerkt. Ons nieuw familielid Milo, een schatje! Deel jouw video of foto. Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben?
poloshirts bedrukken
Oudste hond ter wereld op 30-jarige leeftijd overleden Snuffelblog.
McLaren is de geboortepapieren kwijtgeraakt en weet zich alleen nog te herinneren dat ze als puppy kwam toen zijn zoon net vier was geworden. Die zoon is nu 34 jaar. Bluey, ook een kelpie, blijft daarom officieel de oudste hond: 29 jaar en vijf maanden. Honderwerpen: kelpie leeftijd ouderdom rouw wereld record.
Hondenrassen Australian Kelpie.
Inmiddels is de working kelpie ook in Nederland aan een opmars bezig en wordt steeds populairder bij veehouders door zijn goede werkkwaliteiten. Wie absoluut een working kelpie wil aanschaffen moet zeker voor een groep dieren schapen of ganzen zorgen, waar hij zijn herdersinstinct in kwijt kan. De kelpie is een goed geproportioneerde hond.
Yourdog kelpie hondenvoer VOLWASSEN 12 KG voer BESLIST.nl euro; 49.95 bij Tims.nl.
Tijm is ook een natuurlijke bacterie bestrijder. Voedingsadvies kelpie hondenvoer Voedingswijzer voor Yourdog kelpie hondenvoer. Dit voedingsadvies is een richtlijn, iedere hond is anders. De voedingsbehoeften van een hond is afhankelijk van de leeftijd, grootte en de activiteit. Een actieve hond kan tot wel 20% meer voeding nodig hebben dan een hond die weinig beweegt.
Australische Kelpie rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Langzaam heeft het ras toen zich in twee takken gesplitst, de zogenaamde Working" Kelpie" en de Huidige Australian" Kelpie" geregistreerd bij de FCI onder nummer 293. De Kelpie is een actieve hond die veel beweging nodig heeft en het liefste een taak vervult.
Australian Kelpie Honden Page.
Deze pups werden Kelpies genoemd. Zo is de naam Kelpie geleidelijk ontstaan. Nu is de naam officieel Australian Kelpie. Karakter van de Australian Kelpie. Het is een intelligente, alerte hond met een onuitputtelijke energie en een natuurlijk instinct om vee te hoeden.
Het ras Kelpiebrink NL.
De Australian Kelpie staat er om bekend over de ruggen van de schapen te lopen om zo snel mogelijk aan de andere kant van de grote kudde te komen of om achtergebleven dieren terug te brengen. De Kelpie is een zeer behendige en wendbare hond.

Contacteer ons