Meer resultaten voor drents schaap

drents schaap
Schaapskudde Benneveld. Schaapskudde Benneveld.
De Drents Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld grazen in huisweiden en kleine natuurterreinen in en om de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo. Hiermee draagt de schaapskudde bij aan het behoud van een waardevol cultuur-historisch erfgoed en verlevendiging van het landschap.
seo
Drents heideschaap Wikipedia.
Het Drents heideschaap werd vooral gehouden om zijn mest die onmisbaar was in de akkerbouw. Met de uitvinding van kunstmest werden veel schaapskuddes overbodig. Tegenwoordig wordt het Drents heideschaap gehouden om historische redenen en voor het begrazen van heidegebieden en duinen om deze in stand te houden.
Kroon Casino
Drents Heideschaap.
Het Drents Heideschaap is het enige gehoornde Nederlandse schapenras met een grote schakering aan kleurvarianten. Het Drentse Heideschaap is een primitief schaap dat nog dicht bij de wilde voorouders staat. Met zijn schofthoogte van ongeveer 60 centimeter is dit type het kleinste inheemse schaap.
schilderijen
Nederlandse rassen.
Het weinig voorkomende oude type Drents Heideschaap heeft een ranke en lange bouw, zodat ze zich gemakkelijk kan bewegen in minder toegankelijke natuurterreinen. De bovenbouw is sterk en recht. Het beenwerk is rank en hard, met droge pezige gewrichten. Het Drents Heideschaap is een vrij klein schaap dat nog dicht bij de natuur staat.
Vind drentse schapen op Marktplaats.nl.
Gezocht: Drentse heideschapen / Drents heideschaap. Gezocht: 3 of 4 drentse heideschaap ooien. Het liefst jonge tamme schapen graag bellen na 17.00 Uur. Drentse heideschapen, ooien. Groep wordt te groot, aantal dieren moeten weg. Alle dieren twee jaar of ouder.
Drents heideschaap SZHSZH.
Door het sterke beenwerk, hoge wendbaarheid en levendige karakter is het Drents heideschaap tevens erg geschikt voor liefhebbers van schapendrijven met honden als bijvoorbeeld de Border Collie. Het opvallend gehoornde Drents heideschaap combineert soberheid en functionaliteit met pure schoonheid en kan om die reden beslist uniek genoemd worden.
Raskenmerken.
Het weinig voorkomende oude type Drents Heideschaap heeft een ranke en lange bouw, zodat ze zich gemakkelijk kan bewegen in minder toegankelijke natuurterreinen. De bovenbouw is sterk en recht. Het beenwerk is rank en hard, met droge pezige gewrichten. Het Drents Heideschaap is een vrij klein schaap dat nog dicht bij de natuur staat.
Drents Heideschaap.
Het Drentse Heideschaap is een primitief schaap. Markten en Braderieƫn. Markten en braderiƫen. Boek ons op uw markt. Cursus schapen scheren. Cursus schapen scheren. Cursus data 2017. Peter Wilke en Martin Hubers. 7121 GD Aalten. Op de hoogte blijven? Abonneer je voor updates van deze website! Nederlandse Fokkersvereniging het Drentse Heideschaap. Stichting Zeldzame Huisdierrassen. Mijn Border Collie pup. Dat zijn, Martin Hubers en Peter Wilke, hebben elkaar leren kennen via de handlercursus van Hans Fleur. Daar trainden we wekelijks met onze bordercollies het schapen drijven. En dit was het begin van een, voor beide, nieuwe hobby, het houden van Drentse heideschapen. Om vaker te kunnen oefenen met onze honden ontstond het idee om zelf schapen aan te schaffen en een weiland te huren. En zo is het gekomen, inmiddels hebben we 14000 m weiland en zijn we stamboek fokkers. We zijn enthousiast over dit bijzonder mooie schapenras. We zijn lid van de Nederlandse Fokkervereniging Drents Heideschaap.
Drents Heideschaap Levende Have.
In de beekdalen aan de randen van het Drents Plateau was het voedselaanbod beter en kon men zich een iets productiever schaap veroorloven. Aan de zuidkant van het Drents Plateau was dat de Schoonebeeker. Dit schaap is wat zwaarder en werpt meer tweelingen.
Nederlandse Fokkersvereniging het Drentse Heideschaap.
Jump to main navigation and login. Jump to additional information. Nav view search. Login Falcoo Online. Vraag en aanbod. Wol en vachten. Bestuur en commissies. Gepubliceerd op 08 maart 2017. Schaapskudde Ruinen foto: Hanneke Luning. Foto's' en artikelen. Foto's' en artikelen.

Contacteer ons