Op zoek naar drents schaap?

drents schaap
Lederstore.nl Drents heideschaap lees er alles over!
De wolopbrengst van het Drents heideschaap bedraagt ongeveer 1 á 2 kilogram per schaap. De wol van het schaap bestaat uit drie soorten vezels namelijk: een dek fijne onderwol, de langharige vezel en de dikke holle vezel. Door deze samenstelling van het wol blijft het schaap lekker warm.
touchscreen
500 gram A-klasse Drents Heideschaap donkergrijs Purewol.
De losse wol geen vacht is afkomstig van raszuivere en zeldzame Drents Heideschapen en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie.
bosch vaatwasser
Nederlandse rassen.
Het weinig voorkomende oude type Drents Heideschaap heeft een ranke en lange bouw, zodat ze zich gemakkelijk kan bewegen in minder toegankelijke natuurterreinen. De bovenbouw is sterk en recht. Het beenwerk is rank en hard, met droge pezige gewrichten. Het Drents Heideschaap is een vrij klein schaap dat nog dicht bij de natuur staat.
schilderijlijst
De Schaapskudde: Het Drentse Heideschaap.
Het Drentse heideschaap is het enige gehoornde Nederlandse schapenras. De meeste Drentse heideschapen die we nu tegenkomen zijn van een nieuw type dankzij het kruisen met andere rassen. Het zeldzame oude type Drents Heideschaap wordt gekenmerkt door een rechte profiellijn van de neus.
slotenmaker haarlem
Drents heideschaap SZHSZH.
Door het sterke beenwerk, hoge wendbaarheid en levendige karakter is het Drents heideschaap tevens erg geschikt voor liefhebbers van schapendrijven met honden als bijvoorbeeld de Border Collie. Het opvallend gehoornde Drents heideschaap combineert soberheid en functionaliteit met pure schoonheid en kan om die reden beslist uniek genoemd worden.
inpakpapier verhuizen action
Wolfeest 20 en 21 juli 2019 Schapenscheren en Wolfeest bij de Schaapskooi van de Herders van Balloo bij Rolde, Drenthe.
De Herders van Balloo hebben een prachtige collectie handgesponnen breigarens. Van dik tot dun in alle natuurlijke tinten van het Drents heideschaap. Ook wordt er wol machinaal gesponnen in een fabriek in Denemarken, een volledig natuurlijk proces. Deze wol is te zien en te koop en ook zijn er plaids van gebreid door Knit Office in Zottegem België, waar ook voor diverse Europese modehuizen breiwerken voor vervaardigd worden.
theorieboeken
stichting-drentse-heideschaap.
Doelstelling van de Stichting Het Drentse Heideschaap is het in stand houden van het zeldzame huisdierenras het Drentse Heideschaap. Dit doel wordt bereikt door het in stand houden van een kudde met alle daar toe benodigde gebouwen, werktuigen en inventaris.
Drentse Heideschaap.
Het Drentse Heideschaap is een sober schaap met een lange levensduur en een hoge mate van zelfredzaamheid. Het gedijt goed onder voedselarme omstandigheden, lammert jaarlijks zonder hulp af en brengt haar lammeren groot. Het ras is instaat om het aantal lammeren te beperken tot één, wanneer er weinig voedsel voor handen is. Alle kleuren zijn erkend. Bij getekende dieren is sprake van een licht/donkere afscheiding. Bij de geboorte is vaak een halsvlek aanwezig. Het karakter van een Drents Heideschaap is attent en gericht op het zelfstandig functioneren in kuddeverband.
Schaapskudde Doldersummerveld Drents-Friese Wold.
Bijzondere planten, zoals klokjesgentiaan of orchideeën kunnen zo ontzien worden; de herder weet precies waar welke planten staan en laat de kudde alleen datgene eten, wat ook echt gegeten moét worden. Een volwassen schaap eet zo'n' 85, kg gras per dag.
Natuurlijk Drents Wedstrijd Welzijn MensenWerk.
Hoe Drents willen we het hebben! Tekeningen/schilderijen/fotos/iedere kunstvorm is toegestaan mits het onderwerp maar schaap is. Maak er een foto van en zet hem op de Facebook van Natuurlijk Drents of stuur hem in via info@natuurlijkdrents.nl inzenden kan tot en met 20 mei 2016.

Contacteer ons