Zoeken naar texel schaap

texel schaap
Het Texelse Schaap Texel Informatie.
De dieren lopen niet alleen op het eiland zelf ook in de rest van Nederland en daarbuiten vindt men het Texelse schaap. In 1477 werd al geschreven over schapen op Texel: de dieren zijn dus niet voor niets de mascotte van het eiland.
texels wollen dekbed
Texelse Schapen De Eagles Ranch op Texel Texelse Paint Horse fokkerij.
Het ontstaan van het Texelse schaap. De schapen zijn al heel lang op Texel aanwezig, er zijn geschriften uit 1477 waaruit blijkt dat er toen al veel schapen op Texel rondliepen. Tot 1860 waren dit voornamelijk zogenaamde Pijlstaarten, een ongehoornd, sober ras met goede wol, maar matig bespierd.
texels wollen dekbed
header. header. navigatie. content.
Op zoek naar English stamboekschapen? version. Op zoek naar stamboekschapen? Traditioneel staat Texel bekend als de bakermat van de schapenfokkerij. Een traditie waar we trots op zijn. Daarom hebben de stamboekfokkers van dit eiland informatie over hun stamboekschapen gebundeld op deze site.
texels wollen dekbed
De Engelse Texelaar, top rammen en ooien te koop.
Jonge rammen is ons voornaamste fokproduct dat wij te koop aanbieden. Een groot deel van de rammen is éénjarig als ze te koop komen, een klein deel is dan ruim een half jaar oud. Onze schapen worden gefokt volgens de hoogste standaarden.
vocht en schimmel in huis gezondheid
Lederstore.nl Texelaar schapen Texel sheep.
Texelaar schaap Texel sheep. Home Dierenencyclopedie Schapenrassen Texelaar schaap Texel sheep. Wat is een Texelaar schaap? De Texelaar Engels: Texel sheep komt oorspronkelijk van het Nederlandse eiland Texel. Een echt Nederlands rasschaap en tevens het meest bekende schapenras in Nederland.
Home Schapenboerderij Texel.
Dat kan op Schapenboerderij Texel. Wij hebben bijna het hele jaar door lammetjes. Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. Schapenboerderij Texel is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Demonstratie dagelijks om 11.00 uur.
Texelse schapen en rammen van schapen fokbedrijf Capellegoed.
Onze MODERNE TEXELAAR is ruim ontwikkeld, heeft een prima lengte met veel inhoud, ideale bespiering in de bovenbouw en achterhand, diepe en ruime brede borst en zeer goed beenwerk. Onze vrouwelijke dieren bezitten een hoge vruchtbaarheidindex en hebben bijzonder goede moeder eigenschappen.
Schapenstamboek TES.
Deze dagen zijn uitermate geschikt om collega-fokkers kennis te laten nemen van de gekozen fokrichting. Wij, het bestuur, zijn op zoek naar enthousiaste Texelaar fokkers die zich in het bovenstaande kunnen vinden en die de rastypische Texelaar een warm hart toedragen.
Man 41 uit Texel penetreerde schapen Binnenland Telegraaf.nl.
Schapenhoudster maakt giga-parasol voor haar 250 dieren. Schapen geweerd van dorre dijken. Drama voor Overijsselse boer: 26 schapen doodgebeten. Texel: eiland vol inspiratie. Drama Kinderboerderij Hellendoorn: lammetjes gestolen, schaap dood aangetroffen. Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?
Texelaar Levende Have.
Dit schapenras is op Texel ontstaan in het begin van de 19de eeuw. De ooien kunnen een gewicht bereiken van 75 kg rammen 95 kg. 1 Fokkers nemen afscheid van tommetje romnd schaap, Levende Have april 2013. Verkrijgbaar in de webshop.

Contacteer ons