Meer resultaten voor australische schapen hond

australische schapen hond
Australian kelpie Rassen Hondenplaza.
Het is echter wel belangrijk dat deze hond daadwerkelijk een taak te vervullen krijgt want een Australische kelpie die niets hoeft van zijn baas gaat zich vervelen en vervalt veelal in kattenkwaad. Er zijn veel theorieën over de afstamming van het Kelpie-ras. Een ding is zeker, de Australische schapenhouders selecteerden fokhonden zorgvuldig op de eigenschappen die ze nodig hadden bij het schapen houden onder Australische condities.
koers bitcoin
de aussie.
De herders kregen dus de verwarrende naam Australian shepherd door de schapen. De opvatting dat dit ras, net als de Australische veedrijvershond, is ontstaan uit een kruising met een dingo is, is fout. De Australian shepherd is een middelgrote hond met afgewogen proporties.
nas
Miniature American/Australian Shepherd.
Dit ras is ontstaan in de USA, net zoals zijn grote broer de Australian Shepherd. Het is dezelfde hond, hetzelfde bloed en DNA alleen kleiner van formaat. Vele boeren en veehouders en fokkers hielden de maat klein vanwege bepaalde werkzaamheden. De grotere zwaardere Aussie kon niet overal komen wanneer ze onder hekken, poorten, door schuren en vaak werden ze ook als schapen honden gebruikt in schapenschuren.
sc heerenveen
Royal Canin Australian Shepherd Producten.
Home Producten Australian Shepherd. De Australian Shepherd is in de twintigste eeuw in Californië ontstaan uit Australische schaapherdershonden. Boeren en veefokkers in Californië gebruikten deze hond als werkhond. De Australian Shepherd staat bekend om zijn intelligentie. Het is van oorsprong een werkhond, die grote afstanden moest afleggen bij het hoeden van grote kuddes vee of schapen.
windbreekgaas
Australische Kelpie rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Door de enorme kuddes schapen was er behoefte aan een hond die niet alleen prima met het ruwe warme Australische klimaat overweg kon maar ook enige mate van zelfstandigheid, uithouding en doorzettingsvermogen had. Gezegd wordt dat Dhr Elliot en Allen van Geralda" Station" Forbes, New South Wales, Australie deze honden hebben geimporteerd.
Australian Shepherd Hondentrainingen.
Ze werden daar, met in hun bloed de verre voorvaderen van de Baskische en Spaanse herdershonden, gebruikt voor het drijven en hoeden van het vee. Begin 1900 werden Australische schapen geïmporteerd in Amerika en kwamen de little blue dogs met hun Baskische herders mee, zodat zij vanaf toen geassocieerd werden met Australië. De Aussie is een veedrijvend ras gefokt ten behoeve van hun veelzijdigheid en ingezet op de Amerikaanse farms en ranches. Ze zijn erg geschikt voor het opdrijven en hoeden van grote kuddes schapen en koeien. In Amerika werd in 1957 de Australian Shepherd Club of Amerika ASCA opgericht die voorzag in een rasstandaard. De erkenning van het ras en de vaststelling van de rasstandaard werd ook door de American Kennel Club AKC gerealiseerd in1991. In 1996 werd het ras ook door de FCI erkend en werd er een rasvereniging opgericht. Oorspronkelijk is de Australian Shepherd gefokt om te werken, het is daardoor een zeer energiek en actief dier. Daarom heeft deze hond ook veel en regelmatig stevige beweging nodig.
Kelpie hond Wikipedia.
De kelpie is een goed geproportioneerde hond. Hij is attent en werkt graag. Voor zijn werk moet hij snel en behendig zijn, maar tegelijk ook de mogelijkheid hebben, rustig en traag te bewegen als de situatie dat vraagt. Het ras heeft een uitstekend prestatievermogen en wordt ingezet voor het bewaken en hoeden van grote kuddes schapen.
Australische Kelpie Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Rasbeschrijving van de Australische Kelpie. De Australische Kelpie is ontwikkeld in Australië in 1870 en is een heerlijk ras die bekend staat om hun sterke natuurlijke instinct om te bewaken en te hoeden. Zij zijn in staat om te werken met pluimvee, geiten, schapen, runderen en rendieren.
Australian kelpie Hondencentrum.
De Australische Kelpie springt over ruggen van schapen en loopt zelfs op en over de schapen om zo snel mogelijk achtergebleven dieren te helpen en terug te brengen of om vooraan de kudde te geraken.Hij heeft een enorme werklust en capaciteiten. De Australische Kelpie heeft een onafhankelijk en sterk karakter. Hij is een intelligente hond die heel beschermend, waakzaam, vurig en alert is.
Australian shepherd of Australische herder Rassen Honden Hondenrassen.
Bekijk hier alle hondenrassen met uitgebreide omschrijving, leuke foto's' en vind fokkers en verenigingen. Australian shepherd of Australische herder. De Australian shepherd of Australische herder is een hond die uit de Verenigde Staten komt. De reuen worden gemiddeld 58 cm groot en de teefjes 53 cm.

Contacteer ons