Resultaten voor schapen honden rassen

schapen honden rassen
De 11 Nederlandse Hondenrassen Hondenfun.nl.
Wist je dat de oorsprong van 11 hondenrassen in Nederland ligt? Daar mogen we natuurlijk best een beetje trots op zijn, Nederlandse honden! Hollandse Herder korthaar. foto: Teunie / Wikicommons. We beginnen de lijst met de Hollandse Herder. Deze staat drie keer in de lijst, ze zijn er namelijk met korthaar, langhaar en ruwhaar. De Hollandse herder is een sterke hond, dat moest ook wel, want in vroegere eeuwen had men op het platteland een hond nodig die weinig eisen stelden, en zich gemakkelijk aanpaste aan het harde bestaan van toen. De Hollandse herder werd ingezet om schapen te hoeden.
e sigaret schadelijk of niet
Border Collie Honden rassen Honden DierenDokters.
De honden kregen grote bekendheid door hun werk met schapen in dit heuvelachtige gebied. De selectie was vooral gericht op het werken met schapen en ongeschikte honden werden simpelweg afgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zien we vandaag terug in de honden: veel passie naar vee, een inbedwingbare drang tot bewegen en het beroemde eye, het vermogen vee met de ogen te fixeren.
uitvaartverzorging
Bekijk alle hondenrassen Pedigree.
Reset Zoek honden. Bekijk alle hondenrassen. Niet alleen de grootte van hondenrassen zorgt dat honden er in alle soorten en maten zijn, ook in hun karakters zijn er grote verschillen. Daarom kan het kiezen van de juiste hond een moeilijke beslissing zijn.
siemens wasmachine
Bordercollie Rassen Honden Hondenrassen.
Lopende honden en zweethonden. Retrievers en Waterhonden. Hondenrassen.nl alle rechten voorbehouden. Toggle navigation Hondenrassen nl. Show je hond. Toggle navigation Hondenrassen nl. Populaire rassen Labrador retriever. Cavalier King Charles-spaniƫl. Rasgroepen Herdershonden en veedrijvers. Pinschers en schnauzers. Keeshonden en oertypen. Lopende honden en zweethonden.
nilfisk
Sectie Herdershonden Rassen Honden Hondenrassen.
Sectie Jagende oertypen. Sectie Jagende oertypen met pronk. Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden. Sectie Lopende honden. Subsectie Grote lopende honden. Subsectie Middenslag lopende honden. Subsectie Kleine lopende honden. Sectie Verwante rassen. Rasgroep 7: Staande Honden. Sectie Continentale voorstaande honden.
Hondenrassen Alle hondenrassen.
Continentale staande honden Oorsprong: De oorsprong van het ras ligt in Duitsland waar het is voortgekomen uit verschillende rassen, de Vogelhond, Otterhond en Spaanse Zijdehond. Er zijn in de loop van de tijd in de negentiende eeuw nog andere rassen als de Pointers en Setters.
Schapen voor natuur Kennisbank.
Rassen voor het hoeden van schapen. Hoeden en drijven van vee was het werk van de vele herdershondenrassen. Voor het schapendrijven en schapenhoeden worden veel verschillende soorten honden gebruikt. Hieronder volgen enkele voorbeelden van hondenrassen die gebruikt worden. Uitgebreidere informatie over de verschillende hondenrassen kunt u vinden op de pagina's' van de verschillende rasverenigingen.
Alle hondenrassen op een rij.
Houden van honden. Alle hondenrassen op een rij. Alle hondenrassen op een rij. Er zijn wel meer dan 300 verschillende hondenrassen. Op deze pagina vind je een overzicht van al deze rassen. Om het zoeken te vergemakkelijken, hebben we de rassen op verschillende manieren ingedeeld.:

Contacteer ons