Op zoek naar engelse labrador?

engelse labrador
Informatie Over Labradors? Labrador Retriever Blog.
De Engelse labrador is over het algemeen wat gespierder en dikker. Daarnaast is de kop is groter en hoekiger dan die van de Amerikaanse Labrador. Ze hebben kortere poten en een dikkere vacht en hebben een staart die wat korter is dan die van een Amerikaanse Labrador.
Cilinderslot
Labrador retriever Een vriendelijke en actieve hond.
De Engelse rasbeschrijving labrador retriever verwijst hier enerzijds naar het Canadese schiereiland Labrador met dezelfde naam en de uitgesproken apporteeractiviteiten van de honden to retrieve apporteren, halen, redden. We hebben het aan de Engelse fokkerij te danken onder andere door de tweede graaf Malmesbury 1778-1841, die zich consequent richtte op de jachtprestaties van fokdieren dat de labrador onder de adel bekend werd.
prymos
Upperclaws.
januari 2018 is de samenwerking tussen de Spexx-kennel Anton Gerdine van der Spek en de Upperclaws-kennel Ton Uphof een feit. Gerdine gaat zich richten op de verzorging van de pups, Anton jachtaktehouder gaat zich richten op de africhting voor de jachthondenproeven en de jachtpraktijk.
cursus snellezen
Labrador Retriever.
FCI groep 8 Retrievers, Spaniels en Waterhonden. Aan het einde van de 18e eeuw kwamen in Newfoundland twee soorten zwarte honden voor: een grote, die Newfoundlander" werd genoemd, en een kleinere, die Labrador" of St. John's-hond' werd genoemd. Een Engelse jager nam aan het einde van de 18e eeuw vanuit St.John, Newfoundland, zo'n' kleine zwarte hond mee naar Engeland.
worteldoek
Cookies op gelderlander.nl gelderlander.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
Historie Labrador Retriever.
Eigenlijk was dit heel goed voor het Labrador-ras, omdat fokkers in Engeland nu wel raszuiver moesten gaan fokken met hun eigen honden. In 1903 werd de Labrador Retriever door de Engelse Kennel Club erkend, maar toen bestond er nog geen officiƫle rasstandaard.
Labrador Engels of Amerikaans HondenForum.
De meeste Labrador Retrievers vandaag de dag in de Verenigde Staten zijn afstammelingen van de honden die in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw naar dat land zijn gebracht. Tegenwoordig bestaan er twee soorten Labrador Retrievers.: Ee Engelse en de Amerikaanse.
De geschiedenis van de Labrador Retriever.
Dit wijst erop dat deze teven fokonzuiver zwart waren. De gele Labrador werd pas na de Eerste Wereldoorlog op tentoonstellingen toegelaten. De leverkleurige chocolate Labrador werd voor het eerst in 1938 beschreven. In 1903 werd de Labrador door de Engelse Kennel Club erkend.

De Engelse Labrador is rustiger en kalmer dan de labrador van Amerikaanse bloedlijn. Ook worden Engelse labradors eerder volwassen dan hun Amerikaanse verwanten. Zoals hiervoor vermeld zijn er twee typen labradors, de Engelse en de Amerikaanse labrador. Ze verschillen wat betreft hun algemene voorkomen.
Labrador retriever Rassen Honden Hondenrassen.
Het is kolonel Peter Hawker geweest die volgens Lorna Countess Howe tussen 1812-1814 deze honden heeft gescheiden. De grote hond werd de Newfoundlander genoemd en de kleinere de Labrador of St. Deze kleinere honden waren gemakkelijk hanteerbaar, met een sterk reukvermogen, bovendien waren ze zeer intelligent. Ze hadden zwemvliezen tussen de tenen, een waterafstotende vacht en een korte dikke otterstaart. De Canadese vissers gebruikten deze honden bij het vissen; zij apporteerden de vissen die door de netten glipten. Vele verhalen zijn hierover in Engelse boeken opgenomen.

Contacteer ons